Думите на бившия премиер Асен Василев пред bTV: Когато оставиш учителите

...
Думите на бившия премиер Асен Василев пред bTV: Когато оставиш учителите
Коментари Харесай

Синдикати искат оставката на Асен Василев заради ``дупките на чорапогащниците на учителките`` - Политика

Думите на някогашния министър председател Асен Василев пред bTV:  " Когато оставиш учителите да вървят с дупки по чорапогащниците, както имахме 10 година подобен интервал, обикновено е да нямаме естествени учители в учебните заведения и в този момент занапред да би трябвало да навлизат нови фрагменти ", провокираха гърмеж от неодобрение.

  

Синдикат " Образование " разгласи, че е безпределно засегнат и шокиран от грозните думи, казани за българските учители от водач на " Продължаване смяната ". От профсъюза допълват, че хората в една страна, които не почитат своите учители, обричат страната на крах и разпад.

" Политик, господин Асен Василев, значи човек, който гради политики и съгласно Платон – " Умение да се грижиш за всички жители и по опция да ги направиш от по-лоши по-добри… "

Българските учители, господин Асен Василев, нито за момент не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето ръководство!

Вие ги сочехте, че работят минимум в Европа,

Вие им казахте, че работят некачествено,

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Защо, господин Асен Василев, не бяхте прочели най-малко Макиавели, който споделя, че политиката е познание за вярно и умно ръководство? ", се споделя в яростно известие на синдиката до медиите.

От там припомнят, че даже последните две нараствания от предходната година не са станали по оферти на " Продължаваме промяната ". Първото е заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия, припомнят от профсъюза. И допълват, че правителството, управлявало преди Политическа партия, е нараснало двойно учителските заплати, само че то се е обезличило заради инфлацията " по виновност и на Вашето ръководство ".

" Затова, господин Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското обучение, за българските учители и още по-малко за тяхната " нормалност " и външен тип! Синдикат " Образование ", господин Асен Василев, упорства неотложно да си подадете оставката като водач на партия, като преди този момент се извините на българските учители! Припомняме, че българските учители са в протестна подготвеност и са подготвени за митинги в очакване на бюджет 2023 ", декларират още от профсъюза.

" Невежество, популизъм, неистини. За сведение на Асен Василев учителската специалност се трансформира в една от най-привлекателните, точно по времето на ГЕРБ. Реформата и заплащането в образованието е един от най-големите ни триумфи. Асен да се тревожи за " Джемкорп " и за скритите контракти с " Газпром ", тъй като преподавател не е виждал от абитуриентския си бал ", реагира и някогашният здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов на страницата си във файсбук.

По въпроса за " Джемкорп " Василев обаче споделя, че нищо не тежи на държавното управление " Петков ". 

" Девет страници необвързващ меморандум е това, което не ни нанася никакви вреди. Хората, нанесли вреди на страната, са в листата Магнитски ", е безапелационен някогашният вицепремиер.

По думите му огромният проблем на страната е, че никой не гони хората, които крадат публични средства.

" Не можем да вървим напред, до момента в който страната е като пробита лейка и отвред тече ", счита той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР